Ο Χώρος μας

Το Κτηνιατρικό Κέντρο Αθηνών hospetal είναι μια νέα, πρότυπη κτηνιατρική μονάδα με σύγχρονο σχεδιασμό, που στεγάζεται επί της λεωφόρου Συγγρού 226 στην Καλλιθέα σε διώροφο κτήριο 500 τ.μ., με ιδιόκτητες θέσεις πάρκινγκ στην είσοδο της.

Το hospetal κατασκευάστηκε εξαρχής με τις πιο σύγχρονες και υψηλών απαιτήσεων κτηριακές και ψηφιακές υποδομές, απαραίτητες για την ολοκληρωμένη διαχείριση των κλινικών περιστατικών και την απρόσκοπτη εκτέλεση και των πιο απαιτητικών κτηνιατρικών κλινικών πράξεων.

Όλοι οι χώροι του hospetal έχουν σχεδιαστεί με λεπτομέρεια και εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, ώστε να επιτυγχάνεται με ασφάλεια και ακρίβεια η ποιοτική διαχείριση και των πλέον ιδιαίτερων και σοβαρών κτηνιατρικών κλινικών περιστατικών.

Χώρος αναμονής

Στο hospetal θα βρείτε ένα άνετο και ευχάριστο χώρο υποδοχής με ξεχωριστή αναμονή για σκύλους και γάτες, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται στο μέγιστο η ηρεμία των ζώων.

Εξεταστήρια

Τα τρία ευρύχωρα και λειτουργικά εξεταστήρια, ξεχωριστά για σκύλους και γάτες, έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την παροχή της καλύτερης κτηνιατρικής περίθαλψης στους ασθενείς και την ελαχιστοποίηση του άγχους και του χρόνου αναμονής, εξασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ηρεμία και συνεργασία των μικρών ζώων. Με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουν εξασφαλίζεται η πληρέστερη κτηνιατρική κλινική εξέταση και η παροχή των απαραίτητων προληπτικών, διαγνωστικών και θεραπευτικών κτηνιατρικών κλινικών πράξεων.

Μικροβιολογικό εργαστήριο

Ξεχωριστός χώρος εργαστηρίου πλήρως εξοπλισμένος με σύγχρονους αναλυτές (αιματολογικό, βιοχημικό, ηλεκρολυτών), πλαισιωμένους με πλήθος επικουρικών συσκευών καθώς και με δυνατότητα επεξεργασίας και εξέτασης κυτταρολογικών δειγμάτων για έγκαιρη και έγκυρη κλινική διάγνωση.

Ακτινολογικό τμήμα

Εξοπλισμένο με σύγχρονο ακτινολογικό ψηφιακής ακτινογραφίας για λεπτομερή απεικόνιση,που λειτουργεί με αυστηρή τήρηση όλων των παραμέτρων ασφαλείας τόσο για τα ζώα όσο και για τους χειριστές και τους επισκέπτες.

Υπερηχολογικό

Ένας ιδιαίτερος χώρος για να επιτυγχάνεται η ολοκλήρωση της εξέτασης με πλήρη ηρεμία του προς εξέταση μικρού ζώου. Η εξέταση (π.χ καρδιολογικός υπέρηχος, υπέρηχος κοιλίας) πραγματοποιείται είτε από τον θεράποντα κτηνίατρο είτε από εξειδικευμένο υπερηχολόγο ανάλογα με τις απαιτήσεις του κλινικού περιστατικού.

Χώροι νοσηλείας / εντατικής νοσηλείας / νοσηλείας λοιμωδών νοσημάτων

Οι ξεχωριστοί χώροι νοσηλείας για σκύλους και γάτες είναι σχεδιασμένοι να εξασφαλίζουν:

-την τήρηση των πλέον αυστηρών πρωτοκόλλων καθαριότητας, απολύμανσης και υγιεινής,
-ιδανικές συνθήκες περιβάλλοντος, διαμονής, περίθαλψης και διαχείρισης των ασθενών για να μην διαταράσσεται η ομαλή πορεία ανάρρωσής τους,
-την άμεση και συνεχή (επί 24ωρου βάσεως) οπτική επαφή και παρακολούθηση των νοσηλευόμενων ζώων από τους κτηνιάτρους και τους νοσηλευτές,
-την άμεση επέμβαση των κτηνιάτρων και του νοσηλευτικού προσωπικού όταν χρειαστεί,
-την άνετη και φιλική προς τους ασθενείς εκτέλεση των απαραίτητων κτηνιατρικών κλινικών πράξεων όταν απαιτηθεί,
-…το ανθρώπινο χάδι στους νοσηλευόμενους ασθενείς μας.

Χειρουργεία

Η πλήρης υλικοτεχνική και χωροταξική υποδομή μπορεί να υποστηρίξει την διενέργεια και των πιο απαιτητικών επεμβάσεων ορθοπαιδικής και γενικής χειρουργικής ακόμα και δύο χειρουργικών επεμβάσεων ταυτόχρονα ή την πραγματοποίηση ενδοσκοπήσεων (διαγνωστικών και επεμβατικών) ή οδοντιατρικών πράξεων. Επικουρικά, υφίσταται ξεχωριστός χώρος για την αποστείρωση και διαχείριση των απαραίτητων αναλώσιμων και μη, υλικών.
Τόσο στα χειρουργεία όσο και στις νοσηλείες υπάρχει κεντρική παροχή οξυγόνου ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο όταν το απαιτεί η κατάσταση του ασθενούς.

Όλοι οι χώροι του Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών hospetal είναι διασυνδεδεμένοι δικτυακά με το πιο σύγχρονο κτηνιατρικό σύστημα πληροφορικής, που εξασφαλίζει την εύκολη και άμεση συγκέντρωση και αρχειοθέτηση του ιστορικού και όλων των εξετάσεων και λοιπών πληροφοριών που αφορούν τον ασθενή και την πορεία της κατάστασής του στον προσωπικό ηλεκτρονικό του φάκελο. Έτσι, ανά πασά στιγμή, όλοι οι κτηνίατροι και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν άμεση πρόσβαση και πλήρη εικόνα για την κατάσταση και την εξέλιξη των ασθενών μας.